Accessos directes:
Taxi

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA AMBtempsbus, EL SERVEI PER CONÈIXER LA INFORMACIÓ DE PAS DELS AUTOBUSOS METROPOLITANS

Avui, 12 de febrer, a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha tingut lloc la jornada de presentació del nou servei AMBtempsbus, dirigida als responsables de transport, mobilitat i comunicació dels municipis metropolitans de la primera corona.

L’acte, presidit per Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, ha servit per presentar a representants municipals, d’empreses concessionàries i d’altres institucions les funcionalitats de la plataforma, les diverses formes d’ús i els materials de promoció que l’acompanyen.

El nou servei AMBtempsbus per a web, smartphones i tauletes permet conèixer, en tot moment, el temps d’espera per a qualsevol autobús de les línies metropolitanes, en un 90% de les parades del territori, xifra que arribarà al 100% en poc temps.

Això permetrà als viatgers planificar les seves rutes de forma més eficaç.

El sistema té registrades les prop de 4.500 parades dels municipis Metropolitans, i té codificats els més de 600 autobusos de les més de 100 línies de gestió indirecta.

També ofereix informació sobre les 102 línies de gestió directa, operades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i els seus més de 1000 autobusos.

El Servei dóna cobertura als següents municipis metropolitans: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Tenint en compte que el 2012, les línies d’autobús a l’àrea metropolitana de Barcelona van registrar més de 241 milions de viatges, el públic potencial del servei AMBtempsbus és molt nombrós.

Totes els parades de la xarxa tenen un codi numèric únic que les identifica. L’usuari, per tal de saber quant tardarà el seu autobús, només ha d’introduir aquest codi a l‘aplicació.

Hi ha diverses maneres de fer-ho. Una d’elles és  a través de la plana web http://www.ambmobilitat.cat/AMBtempsbus.

Automàticament, gràcies als sistemes de geolocalització, aquesta mostrarà totes les línies que passen per la ruta, i quants minuts falten per al proper autobús de cadascuna.

L’usuari també es pot descarregar l’aplicació mòbil AMBtempsbus de forma gratuita per a sistemes iOS i Android i introduir-hi el codi. D’aquesta manera, disposarà de la mateixa informació de pas allà on sigui en aquell moment.

Encara existeix una tercera via per a fer funcionar AMBtempsbus: totes les parades s’estan equipant, a més del codi numèric, amb un codi QR. Simplement capturant-lo amb l’smartphone, el viatger rebrà tota la informació al seu dispositiu de forma automàtica.

El desenvolupament de l’aplicació ha estat dut a terme totalment dins de l’AMB, a través de la seva empresa CETRAMSA.

De moment, des de la publicació de l’eina, ja s’han registrat més de 2500 descàrregues de l’aplicació mòbil.

 

Tornar