Accessos directes:

SESSIÓ DE TREBALL PER IMPULSAR LA MOBILITAT EN BICICLETA AMB ELS 11 MUNICIPIS QUE JA HAN IMPLANTAT EL BICIBOX

 

Coincidint amb la finalització d’una primera fase d’implantació de la xarxa Bicibox en 11 municipis adscrits al servei, ha tingut lloc una reunió de treball entre els responsables de Transport i Mobilitat de l’AMB, encapçalats pel seu vicepresident Antoni Poveda, i regidors i tècnics de mobilitat i medi ambient d’aquests ajuntaments. El principal objectiu de la trobada és donar un nou impuls a les polítiques de foment de la mobilitat en bicicleta en aquestes ciutats de l’Àrea Metropolitana en que els ciutadans ja poden utilitzar la xarxa Bicibox d’aparcaments segurs per a bicicletes, entre altres actuacions en aquest àmbit.
 
Senyal de via per a bicicletesEn la reunió, els assistents van ser informats de la situació de la mobilitat en bicicleta al territori metropolità i en concret a la zona del Baix Llobregat a la que pertanyien els representants municipals, a més de l’Hospitalet de Llobregat. Una de les principals dades que es va exposar va ser la de la quota de desplaçaments en bicicleta en relació a la mobilitat total al Baix Llobregat Sud i Nord, que és del 0,9% i 0,6% respectivament. Aquesta dada posa de manifest la conveniència de potenciar les actuacions de suport a la bicicleta com a mitjà de transport quotidià per augmentar aquests percentatges, que a la ciutat de Barcelona se situa en l’1,6%. També es va recordar als participants el fet que l´ús de la bicicleta per fer desplaçaments quotidians, per anar a la feina o al centre d’estudis continua sent minoritari, amb una gran prevalença d’utilització recreativa i esportiva.
 
A partir de la constatació de dades tan significatives com aquestes, la sessió de treball va servir per obrir un espai de debat i aportació d’idees que té per finalitat establir un pla de dinamització de la bicicleta per fomentar el seu ús com a mitjà de transport quotidià, útil i sostenible entre els ciutadans i ciutadanes metropolitans. Aquest pla de dinamització es va plantejar tant a nivell municipal com en una dimensió d’integració metropolitana, a partir d’actuacions concretes com per exemple el Bicibox, un servei d’aparcaments segurs impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’emmarca en aquest context.
 
Per aquest motiu, en la trobada també es va analitzar l’evolució d’aquests primers mesos de funcionament de la xarxa Bicibox i es va posar en comú la valoració d’aquesta experiència, per part dels diferents agents implicats, per avançar en estratègies de millora del servei. La valoració dels participants a la trobada sobre la xarxa Bicibox va ser positiva, i es va manifestar la necessitat de promoure encara més el seu ús entre els ciutadans.
 
El Bicibox, xarxa d’aparcament segur per a bicicletes ja funciona a Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans, oferint 1.309 places individuals per a bicicletes, distribuïdes en 123 estacions Bicibox.
 
Aquestes estacions es troben repartides estratègicament per les ciutats i s’ubiquen a prop d’equipaments dels municipis i de les principals estacions de transport públic, amb l’objectiu concret d’integrar la bicicleta en la cadena del transport i facilitar als usuaris el transbordament des de la seva bicicleta amb els transports públics i afavorir la mobilitat sostenible.
 
Com a promoció, tots els interessats que s’abonin ara poden gaudir dels primers mesos gratuïts per provar i conèixer millor el Bicibox.
 
Més informació a www.bicibox.cat

Tornar