Accessos directes:
Taxi

Targeta 16

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que els permet fer, gratuïtament, un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària en què resideixin. La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI/NIE/passaport/llibre de família, que cal validar a cada viatge i només el pot fer servir el titular.

La targeta T-16 és gratuïta en la seva primera emissió.

La renovació dels títols es realitza sense cap cost pel beneficiari i de manera automàtica, a mesura que es vagin produint els diferents venciments, que coincideixen amb la data d'aniversari del menor.

La data final de caducitat de la targeta será el 31 de desembre de l'any en que el nen compleix els 16 anys. La nova Targeta T-16 es rep al domicili sense necessitat de tramitar una nova sol·licitud.

Únicament tindran un cost d’emissió les targetes originades per una sol·licitud de duplicat per pèrdua, per robatori o per canvi de zona del titular.

Contacte

Per a qualsevol petició d'informació, reclamació o suggeriment de la Targeta T-16 pot trucar al telèfon 010 o fer servir el nostre formulari web, fent clic al següent enllaç:

Formulari web

Com es pot obtenir?

Cal omplir un full de sol·licitud, fer una fotocòpia (dues cares) del DNI/NIE/passaport del nen o la nena o llibre de família (per la pàgina on apareix el número -la 1a pàgina- i la pàgina on apareix el nom del nen o nena).

Rebreu el full de sol·licitud per carta des del vostre ajuntament. També el podeu obtenir:

 • Al web, veure sol·licitud .
 • A les oficines d'atenció al ciutadà del vostre ajuntament.
 • A les oficines d'atenció al client dels operadors de transport.
 • Per correu postal, en el cas que el vostre ajuntament us l'envïi

Podeu fer la tramitació presencialment o telemàticament.

Tramitació telemàtica:

** RECORDEU: la tramitació online, és molt més àgil i permet la recepció de la targeta abans, degut a la no existència d'enviaments postals.

 • Entreu al web: aneu a veure sol·licitud, empleneu i envieu el formulari de sol·licitud, adjunteu la imatge escanejada del DNI/NIE/passaport del nen o la nena o llibre de família (per la pàgina on apareix el número -la 1a pàgina- i la pàgina on apareix el nom del nen o nena).
 • Durant el procés de sol·licitud telemàtica, serà imprescindible marcar el check d'acceptació de condicions.

El nen rebrà al seu domicili per correu certificat la targeta T-16 personalitzada en el transcurs de 30 dies computables a partir de la recepció i confirmació de la sol·licitud.

Tramitació presencial:
 • Empleneu el full de sol·licitud i signeu-lo.
 • Introduïu en el sobre de resposta el full de sol·licitud i una fotocòpia (dues cares) del DNI/NIE/passaport del nen o la nena o llibre de família (per la pàgina on apareix el número -la 1a pàgina- i la pàgina on apareix el nom del nen o nena).
 • Envieu el sobre per correu ordinari.
 • Si no disposeu de sobre de resposta, pot imprimir un exemplar fent clic al següent enllaç.
Anotacions complementàries:

La sol·licitud es pot tramitar 30 dies abans que el menor compleixi els 4 anys.

Per a les sol·licituds tramitades durant els mesos de juliol i agost el termini de lliurament de la targeta és superior a l'habitual.

Pujar

On es pot fer servir? A la seva zona tarifària: zona 1

El nen o la nena pot fer servir la targeta T-16 als serveis de transport públic de la zona en què resideixi (zona 1).

Municipi

Relació de municipis de la zona 1

Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Puja

Incidències amb les targetes:

1. Què cal fer si no funciona?

En el cas que la targeta funcioni malament i la rebutgi una màquina validadora, els agents d'estacions o els conductors d'autobús en facilitaran un bescanvi provisional, per un període de 45 dies. En aquest termini la persona titular rebrà al seu domicili, sense cap cost, un duplicat de la targeta original. En aquest cas, no s’ha de fer cap sol·licitud per la nova targeta.

2. Què faig si em caduca el bescanvi i encara no he rebut la nova T-16?

Si t’ha caducat el bescanvi de la T-16 i no has rebut l’original, el pots sol·licitar presencialment presentant el bescanvi caducat a qualsevol agent d’estació o a les oficines de TRAM, TMB, FGC i Rodalies.

 • TRAM: consulteu, fent clic aquí
 • TMB: consulteu, fent clic aquí
 • FGC: consulteu, fent clic aquí
 • Rodalies: qualsevol estació amb personal o al punt d’atenció de plaça de Catalunya

També el pots sol·licitar als conductors dels autobusos urbans i interurbans de totes les corones, i en el cas dels autobusos de TMB, cal adreçar-se als punts d’atenció TMB.

3. Que cal fer si es canvien les dades personals del menor?

Ha d’enviar el nou document en vigor identificatiu: DNI, NIE, Passaport ó llibre de família, mitjançant la nostra part privada de forma telemàtica o fent servir un sobre resposta, tal i com s'explica a l'apartat tramitació presencial d'aquesta pàgina. Haurà de lliurar l’antiga targeta i se li tramitarà la nova sense cap cost.

4. Què cal fer si es perd o és robada?

En cas de pèrdua o sostracció de la targeta se'n pot sol•licitar i tramitar un duplicat . La reedició es farà previ pagament dels costos establerts d'emissió i gestió (35€).

5. Què cal fer si es canvia el domicili del menor?

Si és necessari modificar la zona tarifària per canvi de domicili del nen o la nena, es pot sol•licitar una nova emissió de la targeta. Aquesta reedició també es farà previ pagament dels costos establerts d’emissió i gestió (35€). Si és un canvi dintre de la mateixa zona s’ha de notificar a través del telèfon 010 o a través de la bústia de la nostre web.

Podeu obtenir l'imprès de la sol•licitud del duplicat de la Targeta T-16:
 • Al nostre web, aneu a veure sol·licitud, dins de la secció Accés privat (cal estar registrat o bé donar-se d'alta).
 • Al nostre web, la versió editable i imprimible.
 • A les oficines d'atenció al ciutadà del vostre ajuntament.
 • A les oficines d'atenció al client dels operadors de transport.

Pujar

On podeu trobar més informació?

Si voleu conèixer l'estat de tramitació de la vostra sol·licitud o consultar el sistema d'emissió de la targeta T-16 a aquesta zona, podeu trucar a:

010 (7 a 23 h)*

*Consultar condicions del servei en el web: www.bcn.cat

El reglament de la targeta T-16 es troba imprès al revers del full de sol·licitud adjunt i al web: veure reglament.

Pujar