Accessos directes:
Taxi

Targeta rosa metropolitana (altres municipis)

La targeta rosa és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual es pot viatjar gratuïtament o bé amb tarifa reduïda en els següents serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat:

 • Línies d'autobusos metropolitans de TMB
 • Línies d'autobusos metropolitans, de les següents empreses concessionàries de l'AMB, dins de la zona tarifària 1: TUSGSAL, BAIXBUS (Mohn, Oliveras i Rosanbus), SOLER I SAURET (línies urbanes de Sant Feliu, Esplubus, JustTram i JustMetro), AUTHOSA, UTE Hispano Igualadina, SL-Empresa Monforte, SA-Castromil, SA (Línia 88) i TCC2 (PR4)
 • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (dins la zona tarifària del sistema tarifari integrat)
 • Metro
 • Trambaix
 • Trambesòs
 • Funicular de Montjuïc

En queden excloses les línies singulars Aerobús, telefèrics, funicular Tibidabo, Tramvia Blau, Bus Turístic i serveis especials.

Hi ha dues modalitats: Targeta rosa metropolitana gratuïta o Targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda.

Contacte

Per a qualsevol petició d'informació, reclamació o suggeriment de la Targeta Rosa pot trucar al telèfon 900 700 077 o fer servir el nostre formulari web, fent clic al següent enllaç:

Formulari web

Requisits

 1. Cal estar empadronat en un dels municips de la taula següent.
 2. Cal tenir l'edat requerida en funció de cada municipi, tal com s'indica en la taula següent, o estar en possessió del certificat de reconeixement de la discapacitat igual o superior al 33% de L'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya
 3. El certificat de l'ICASS es pot sol-licitar al Centre d'Atenció a Disminuïts (CAD) que li correspongui. Per més informació sobre el certificat podeu trucar al telèfon 012 del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

  Sol·licituds no disponibles als següents municipis:

  Edat Municipis Obtener sol·licitud
  Menors d'edat amb disminució Tots els municips inclosos a continuació Sol·licitud no disponible
  Més de 60 anys Badalona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i St. Adrià del Besòs Sol·licitud no disponible
  Més de 61 anys Viladecans Sol·licitud no disponible
  Més de 62 anys Esplugues de Llobregat, Montgat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Tiana Sol·licitud no disponible
  Més de 63 anys Gavà Sol·licitud no disponible
  Més de 65 anys Castellbisbal, Cerdanyola del Vallés, Cervelló,Molins de Rei, Montcada i Reixac, Pallejà , El Papiol, El Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat i Torrelles de Llobregat. Sol·licitud no disponible

  Per tramitar aquesta sol·licitud cal dirigir-se a les oficines d'atenció al ciutadà del seu ajuntament.

  *En breu podran ser descarregades i gestionades des del portal

 4. Cal tenir uns ingressos econòmics bruts anuals per tots els conceptes (pensions, ajudes, rendes, etc.) iguals o inferiors a : 8.699,46€ per ser beneficiari de la Targeta rosa metropolitana gratuïta, o bé iguals o inferiors al doble del mateix valor ( 17.398,92€) per ser beneficiari de la Targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda.
 5. Els ingressos del sol-licitant són el resultat de dividir els ingressos conjunts de la unitat familiar a la qual pertany entre el seu nombre de membres. Es consideren membres de la unitat familiar els dos cónjuges i els fills menors de 18 anys

Puja

Tràmits

La sol·licitud s'ha de presentar al seu ajuntament amb la documentació següent:

 • Imprès de sol·licitud omplert i signat (facilitat en les dependències municipals).
 • Dni
 • Padró
 • Última declaració de renda
 • Certificat de la Seguretat Social
 • Acreditació de la condició de persona amb discapacitat (Certificat de reconeixement de discapacitat expedit per l'ICASS), si es tracta de persones discapacitades menors de 60 anys.

En cas que se li sol·liciti aportar informació addicional a l'Àrea Metropolitana per la gestió de la seva sol·licitud podeu lliurar la documentació fent servir el sobre resposta que podreu trobar en el següent enllaç:

Puja

Observacions

La Targeta Rosa Metropolitana Gratuïta té actualment un cost inicial de 6,96€/any i es renova anualment.

La Targeta Rosa Metropolitana de Tarifa Reduïda actualment no té cap cost i es renova cada tres anys. És una targeta acreditativa que permet comprar les Targetes T-4, les quals permeten validar el bitllet de transport en cada trajecte realitzat en la xarxa de transport públic de la zona tarifària 1 del sistema integrat (permet transbordament).

En cas de pèrdua o robatori cal posar-se en contacte amb el telèfon gratuït d'informació: 900 70 00 77 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h). La fabricació de la targeta perduda o robada tindrà un cost d'emissió i gestió que correspon al cost de la targeta substituïda.

Puja