Accessos directes:
Taxi

Passi d'acompanyant

És un document que acredita els seus posseïdors per utilitzar els serveis de transport públic col·lectiu de la zona 1 amb un acompanyant, sense que aquest hagi de pagar el viatge.

Té validesa temporal, i es renova periòdicament si es mantenen les condicions per ser-ne beneficiari.

El Passi d'acompanyant només podrà ser utilitzat en els següents serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat.

 • Línies d'autobusos metropolitans de TMB
 • Línies d'autobusos metropolitans, llistades al desplegable de la pàgina d’informació de Bus del nostre portal web. Més informació
 • Metro
 • Trambaix
 • Trambesòs
 • Funicular de Montjuïc

En queden excloses les línies singulars Aerobús, telefèrics, funicular del Tibidabo, Tramvia Blau, Bus Turístic Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i serveis especials.

El titular del Passi d'acompanyant ha d'utilitzar el títol de transport que correspongui i convenientment validat (bitllet senzill, targeta rosa, T-10, etc.)

El titular del Passi d'acompanyant ha de dur el passi d'acompanyant que permet que una persona qualsevol l'acompanyi gratuïtament.

Contacte

Per a qualsevol petició d'informació, reclamació o suggeriment de la Targeta Rosa pot trucar al telèfon 900 700 077, de dilluns a divendres a 9 a 14 hores, o fer servir el nostre formulari web, fent clic al següent enllaç:

Formulari web

Requisits

Aquelles persones que reuneixin les condicions següents:

 • Estar empadronada a un municipi de l'àmbit de la zona 1.
 • Acreditar, mitjançant un certificat de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la necessitat d'un acompanyant en els desplaçaments en transport públic col·lectiu.
 • Tenir més de 4 anys d'edat.

Pujar

Com es pot aconseguir?

Tràmit presencial o correu postal:

Per sol·licitar el Passi Metropolità d'acompanyant s'ha d'enviar per correu a l'AMB fent servir el sobre resposta que podreu trobar en el següent enllaç o entregar al vostre ajuntament (excepte Barcelona), la documentació següent:

Podeu sol·licitar més informació o l'imprès de sol·licitud, posant-vos en contacte amb l'AMB (Tel. 900 70 00 77), o bé recollir-lo en el seu Ajuntament (excepte Barcelona). (Omplir imprès i imprimir).

Tràmit mitjançant formulari web:

(Omplir formulari, enviar i imprimir)

Per sol·licitar el Passi metropolità d'acompanyant per internet ha de seguir els següents passos:

 • Omplir el formulari web amb les dades corresponents al beneficiari de la targeta
 • Rebreu a la vostra adreça de correu electrònic una còpia de la sol·licitud.
 • Cal imprimir una còpia de la sol·licitud, signar-la i enviar-la l'AMB fent servir el sobre resposta que podreu trobar en el següent enllaç. Si disposeu de signatura digital, envieu la sol·licitud signada en format PDF, DOCX o ODT mitjançant el següent formulari web.

Podeu sol·licitar més informació, posant-vos en contacte amb l'AMB (tel. 900 70 00 77).

Pujar

Observacions

El Passi Metropolità d’Acompanyant té actualment un cost inicial de 6,96€/any i es renova cada dos anys.

En cas de pèrdua o robatori cal posar-se en contacte amb el telèfon gratuït d'informació: 900 70 00 77 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h). La fabricació de la targeta perduda o robada tindrà un cost d'emissió i gestió que correspon al cost de la targeta substituïda.

Puja