Accesos directos:
Taxi

Passi d'acompanyant

És un document que acredita els seus posseïdors per utilitzar els serveis de transport públic col·lectiu de la zona 1 amb un acompanyant, sense que aquest hagi de pagar el viatge.

Té validesa temporal, i es renova periòdicament si es mantenen les condicions per ser-ne beneficiari.

El Passi d'acompanyant només podrà ser utilitzat en els següents serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat.

 • Línies d'autobusos metropolitans de TMB
 • Línies d'autobusos metropolitans, llistades al desplegable de la pàgina d’informació de Bus del nostre portal web. Més informació
 • Metro
 • Trambaix
 • Trambesòs
 • Funicular de Montjuïc

En queden excloses les línies singulars Aerobús, telefèrics, funicular del Tibidabo, Tramvia Blau, Bus Turístic Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i serveis especials.

El titular del Passi d'acompanyant ha d'utilitzar el títol de transport que correspongui i convenientment validat (bitllet senzill, targeta rosa, T-10, etc.)

El titular del Passi d'acompanyant ha de dur el passi d'acompanyant que permet que una persona qualsevol l'acompanyi gratuïtament.

Contacte

Per a qualsevol petició d'informació, reclamació o suggeriment de la Targeta Rosa pot trucar al telèfon 900 700 077, de dilluns a divendres a 9 a 14 hores, o fer servir el nostre formulari web, fent clic al següent enllaç:

Formulari web

Requisits

Aquelles persones que reuneixin les condicions següents:

 • Estar empadronada a un municipi de l'àmbit de la zona 1.
 • Acreditar, mitjançant un certificat de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la necessitat d'un acompanyant en els desplaçaments en transport públic col·lectiu.
 • Tenir més de 4 anys d'edat.

Pujar

Com es pot aconseguir?

Tràmit presencial o correu postal:

Per sol·licitar el Passi Metropolità d'acompanyant s'ha d'enviar per correu a l'AMB fent servir el sobre resposta que podreu trobar en el següent enllaç o entregar al vostre ajuntament (excepte Barcelona), la documentació següent:

Podeu sol·licitar més informació o l'imprès de sol·licitud, posant-vos en contacte amb l'AMB (Tel. 900 70 00 77), o bé recollir-lo en el seu Ajuntament (excepte Barcelona). (Omplir imprès i imprimir).

Tràmit mitjançant formulari web:

(Omplir formulari, enviar i imprimir)

Per sol·licitar el Passi metropolità d'acompanyant per internet ha de seguir els següents passos:

 • Omplir el formulari web amb les dades corresponents al beneficiari de la targeta
 • Rebreu a la vostra adreça de correu electrònic una còpia de la sol·licitud.
 • Cal imprimir una còpia de la sol·licitud, signar-la i enviar-la l'AMB fent servir el sobre resposta que podreu trobar en el següent enllaç. Si disposeu de signatura digital, envieu la sol·licitud signada en format PDF, DOCX o ODT mitjançant el següent formulari web.

Podeu sol·licitar més informació, posant-vos en contacte amb l'AMB (tel. 900 70 00 77).

Pujar

Observacions

El Passi Metropolità d’Acompanyant té actualment un cost inicial de 6,96€/any i es renova cada dos anys.

El pagament es pot pagar en efectiu en les oficines de: CaixaBank, Banc de Sabadell.

Es pot fer efectiu en qualsevol de les 2.393 oficines de Correus (aquest servei té un cost fix d'1,95 euros).

Pagada la primera targeta, les renovacions es poden domiciliar.

En cas de pèrdua o robatori cal posar-se en contacte amb el telèfon gratuït d'informació: 900 70 00 77 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h). La fabricació de la targeta perduda o robada tindrà un cost d'emissió i gestió que correspon al cost de la targeta substituïda.

Puja